آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۱۵۱۰
زنگنه در دهمین همایش بین‌المللی انرژی: 

تحریم‌های نفتی ناپایداری در عرضه جهانی را به همراه دارد/ تامین ۷۰درصد انرژی ایران از گاز

وزیر نفت گفت: به کارگیری تحریم‌های نفتی با انگیزه‌های سیاسی آثاری مخربی بر تولید نفت و گاز متناسب با ذخایر کشورها داشته و موجب عدم توازن و خطر ناپایداری در عرضه جهانی نفت و گاز شده است.
به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بیژن نامدار زنگنه در دهمین همایش بین‌المللی انرژی گفت: علیرغم تحریم‌ها و موانع همین امروز حدود 70 درصد مصرف انرژی ایران از گاز طبیعی تامین شده و فرآورده‌های نفتی مایع حدود 30 درصد مصرف انرژی کشور را شامل می‌شود.
 
این عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر این‌که بخشی از نگرانی‌های امنیت انرژی در برخی از مناطق جهان در میان مدت کمرنگ شده است گفت: پیش بینی های بلند مدت نشان می دهد که نفت و گاز متعارف همچنان از جایگاه عمده‌ای در تامین نیاز جهانی انرژی برخوردار خواهد بود.
 
زنگنه با تاکید بر این‌که چالش‌های بلندمدت‌تر،‌ عرضه قابل تداوم برای تقاضا رو به رشد با پاسخ کافی همراه نبوده گفت: هنوز مساعی جهانی برای حفظ و بهبود محیط زیست روند تخریب را متوقف نکرده است و حتی در مواردی مانند استفاده از زغال سنگ سیاست‌های مالی و انرژی کشورهای مصرف‌کننده با میزان آلایندگی حامل‌های انرژی مصرفی آن‌ها متناسب نیست.
 
وی تصریح کرد: قیمت انواع حامل های انرژی باید به طور منطقی با تشویق قیمتی برای سوخت پاک تر همراه باشد وسیاست‌های مالی کشورها نیز مشوق این روندها باشد تا به طور طبیعی با سرمایه‌گذاری بیشتر برای تولید و مصرف سوخت های تمیزتر جهت دهد و آن هایی که سوخت ارزان آلاینده را مصرف می کنند باید بهای هزینه‌های بهبود محیط زیست را هم بپردازند.
 
وزیر نفت با تاکید بر این‌که‌ ایران با 33.7 تریلیون متر مکعب ذخایر اثبات شده گاز طبیعی (15 درصد ذخایر گاز جهان) و با در اختیار داشتن حدود 157.3 میلیارد بشکه ذخایر نفتی اثبات شده (11 درصد ذخایر نفت جهان) با در اختیار داشتن حدود 400 میلیارد بشکه معادل نفت بزرگترین کشور دارنده ذخایر نفت و گاز جهان محسوب می‌شود گفت: ایران مصمم به دستیابی به ظرفیت تولید متناسب با میزان ذخایر نفت وگاز خود است. در این راستا تلاش می شود با جلب همکاری و تعامل با دولت‌ها، شرکت‌های بین المللی نفتی و شرکت‌های خدمات مهندسی از دانش فنی برتر جهان و دسترسی به بازارهای مطمئن برخوردار شود. از این طریق نه تنها اهداف اقتصادی کشور محقق شود بلکه به امنیت عرضه انرژی و تثبیت و تقویت جایگاه ایران در بازارهای جهانی نفت کمک می‌کند.
 
وی با اشاره به برنامه‌های در دست اجرا برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای گفت: در این راستا از انتشار 10 ها میلیون تن گاز گلخانه‌ای جلوگیری می‌شود.
 
توزیع سی.ان.جی در ایران نمونه بی همتا جهان است
 
زنگنه با تاکید بر این‌که در بخش حمل و نقل بیش از دو هزار جایگاه عرضه سی.ان.جی به خودروها در کشور وجود دارد گفت: روزانه معادل 20 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در جایگاه‌ها به بیش از سه میلیون خودرو عرضه می‌شود که به نظر می رسد نمونه بی همتا در جهان باشد.
 
تحریم های نفتی ناپایداری در عرضه جهانی را به همراه دارد
 
وزیر نفت با اشاره به این که به کارگیری تحریم‌های نفتی با انگیزه‌های سیاسی آثاری مخربی بر تولید نفت و گاز متناسب با ذخایر کشورها داشته و موجب عدم توازن و خطر ناپایداری در عرضه جهانی نفت و گاز شده است، گفت: این وضعیت ضمن بر هم زدن تعادل بازار، موجب افزایش وابستگی مصرف‌کنندگان به یک یا دو تولیدکننده عمده شده است و یا مصرف‌کنندگان را به استفاده از سوخت‌های غیر پاک ناچار کرده است. این نوع عملکردها که از منظر بین المللی باعث ناکارآمدی مدیریت منابع می شود باید مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
 
وزیر نفت ادامه داد: متاسفانه به عنوان یک نمونه از اعمال تحریم‌های غیر عادلانه در بخش انرژی ایران باید به تحریم‌هایی اشاره کنم که موجب تاخیر در اجرای پروژه ‌های تولید گاز از میدان عظیم پارس جنوبی شده است. تاخیر در اجرای این پروژه تنها در یک مورد در سال 2013موجب آن شد که به ناچار در نیروگاه‌های کشور به جای سوخت پاک گاز طبیعی 27 میلیارد لیتر سوخت های مایع آلاینده نفت کوره با سولفور بالا مصرف شود. در این جا این سوال مهم در اذهان بی پاسخ می ماند که با چنین تحریم‌هایی جز جامعه بشری چه کسی آسیب می بیند؟
 
دولت روحانی مسائل محیط زیستی را در زمره مهمترین برنامه‌ها قرار داد
 
زنگنه با تاکید بر این‌که دولت روحانی مسائل محیط زیستی به ویژه بهینه سازی مصرف انرژی در زمره مهمترین برنامه های خود قرار داده است، گفت: در سال جاری در قالب یکی از تبصره‌های بودجه اعتباری قریب 60 میلیارد دلار برای طرح‌های بهینه سازی مصرف انرژی اختصاص داده شده است و در این قالب به عناوین پاره‌ای از طرح‌هایی که به اجرا در خواهد آمد از جمله گازرسانی به شهرها و روستاها از طریق خط لوله و سی.ان.جی و رساندن جمعیت تحت پوشش گازرسانی در ایران به 95 درصد، افزایش کارآیی موتورخانه در واحدهای مسکونی و اداری و تجاری نصب کنتورهای هوشمند گاز، برق دار کردن چاه‌های آب کشاورزی، توسعه خطوط متروی کلانشهرها و کمک به نوسازی شبکه اتوبوسرانی شهرها با جایگزینی اتوبوس های فرسوده درون شهری در شهرهای بزرگ با اتوبوس های جدید پایه گازسوز اشاره کرد. 
 
 وزیر نفت ادامه داد: از دیگر کارها می توان به کمک مالی برای جایگزینی تاکسی‌های پایه سی.ان.جی با تاکسی‌های فرسوده، ترویج بهره گیری از موتورسیکلت‌های برقی در کلانشهرها، توسعه حمل و نقل ریلی با تعهدات 10 میلیارد دلار از طرف دولت، توسعه ایستگاه‌های سی.ان.جی خودروها از بیش از 2000 هزار ایستگاه فعلی به 3000 ایستگاه و اصلاح فرایندهای مصرف سوخت در ساختمان اشاره کرد.در همه این طرح ها دولت به اتکای درآمد حاصل از صرفه جویی سوخت های مایع پرداخت مشوق‌های مالی را به سرمایه‌گذاران تعهد می کند. به این ترتیب از انتشار ده‌ها میلیون تن گازهای گلخانه ای جلوگیری خواهد شد.
 
زنگنه در پایان خاطرنشان کرد: در بخش نفت و گاز ایران طرح های افزایش ضریب بازیافت از مخازن نفتی و بهبود کیفی تولید فرآورده‌های نفتی و ارتقای صنایع پالایشی و پتروشیمی، کاهش شدت بهینه سازی مصرف انرژی همراه با کاهش تولید co2 و سایر آلاینده‌ها از برنامه‌های اساسی وزارت نفت است. اصلاح ساختار قراردادهای نفتی با نگاه برد برد برای ما و شرکت‌های نفتی تراز اول بین المللی اقدامی است که با این هدف طراحی شده است. 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار